Spaghetti met roomsaus
Geen tijd om uitgebreid te koken, maar wel een lekker gerecht op tafel willen.... Dan moet je vooral dit gerechtje maken. Zo klaar en je likt je vingers erbij op!
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Bereidingstijd
30 minuten
Aantal
5 personen
Recipe by Ouafae
Benodigdheden
500 gram glutenvrije spaghetti
1 pakje kookroom
1 kippenborst of 2 kipfilets
sap van een halve citroen
3 volle handen baby bladspinazie
kipkruiden
1 bouillonblokje kip (halal knorr)
doosje champignons
1 grote ui
4 takjes platte peterselie
1 teentje knoflook of 2 theelepels knoflookpoeder
Kruiden: zout, zwarte peper, paprikapoeder, chilivlokken
half zakje geraspte kaas
Bereidingswijze
- Snijd de kip in blokjes en bak dit samen met kipkruiden naar smaak
- Voeg het bouillonblokje toe en snijd de ui in fijne blokjes, voeg dit ook toe samen met de fijn geperste knoflook of poeder. Knip de peterselie fijn en voeg toe
- Bak tot de ui glazig is en voeg dan de champignons in fijne plakjes toe
- Voeg alle kruiden toe naar smaak en de citroensap. Was indien nodig de spinazie en laat uitlekken
- wanneer de champignons gaar zijn voeg je de spinazie en laat je dit inslinken
- Voeg de kookroom toe en de geraspte kaas toe. Voeg nog ongeveer 100-150 ml water toe en laat rustig inkoken. Proef de smaak en voeg nog eventueel wat kipkruiden toe
- Kook ondertussen de spaghetti klaar. Serveer zoals op de foto en maak af met wat peterselie en chilivlokken